Ervaringen en reviews van cliënten Psycholoog Leiden

Johanna:

Ik leerde Irene al vele jaren geleden kennen. Ik voelde me al een tijdje niet goed, zonder echt te kunnen duiden waar dat aan lag. En een zoektocht om iets aan het gevoel van onbehagen te doen, leidde niet echt tot een duidelijke richting voorwaarts. Uiteindelijk ging het ook op het werk niet lekker, en stapelde de stress zich op. Zo kwam ik dan, via de bedrijfsarts, bij Irene terecht. Schoorvoetend, want niet goed wetende wat me te wachten stond, en toch ook met enige schroom, (want wat moet je dan bij een psycholoog?), maakte ik een afspraak. Nu, jaren later, heb ik een hele weg afgelegd, die me niet alleen meer inzicht gegeven heeft in mezelf, maar waarin ik vooral ook heb leren accepteren hoe de wereld in elkaar steekt en hoe ik daarmee om (wil) ga(an). Je zou het ook kunnen omschrijven als dat het gevoel van onbehagen is verdwenen, en plaats gemaakt heeft voor een gevoel van bevrijding. Ik voel me beter in staat om de dingen die ik meemaak aan te gaan, en daarin mijn eigen weg te gaan. En of dat nu fijne of minder fijne zaken zijn: ik kan er makkelijker mee dealen, want ik heb geaccepteerd dat het is, zoals het is, en dat het gevoel dat daarmee samenhangt, dus ook reëel en daarmee OK is. Het is achteraf moeilijk om te beschrijven hoe die weg nu precies tot stand is gekomen, maar dat Irene hierin een gids voor me was, is duidelijk. Ze stelt vragen, houdt soms de spiegel voor, is confronterend, maar ook steunend, ze maakt dat je je altijd veilig voelt en ze oordeelt nooit, hoe gek of beschamend je je eigen verhaal soms ook vindt. Initieel deed ik een traject bij haar, dat redelijk intensief is te noemen, nu ga ik af en toe nog eens langs voor een coachingsgesprek. Ik raad Irene dan ook aan aan iedereen die zich in mijn verhaal herkent. Sterker nog, ik zou willen dat ze eerder op mijn pad gekomen was.

 

Hugo:

Door een hoge werkdruk en een aantal zeer negatieve gebeurtenissen binnen het bedrijf waar ik voor werk verdaagde ik in een burn-out. Mijn lichaam gaf het op en ik raakte geestelijk in een negatief spiraal. Via de bedrijfsarts kwam ik in contact met Irene en dat bleek een schot in de roos te zijn geweest! Ik heb mij vanaf het eerste bezoek bij/met Irene gelijk op mijn gemak gevoeld. Niet alleen door (zeer fijne) gesprekken, maar ook door mij actieve opdrachten te laten uitvoeren, kreeg ik stap voor stap mijn zelfvertrouwen en innerlijk rust weer terug waardoor ik de situatie weer de baas kan. Ik vond weer de energie om opnieuw aan de slag te gaan al was het op een andere plek.

Irene heeft mij al die tijd met raad en daad bijgestaan en ik kon/kan nog steeds elk moment op haar terug vallen. Irene is een warme, begripvolle en zeer betrokken therapeut, en ik ben haar zeer dankbaar!

 

Hetty:

Dankzij mijn huisarts kwam ik bij Irene terecht vlak na mijn beslissing om te scheiden na huiselijk geweld. Met mijn rugzakje van burn-out, depressie en een moeilijke jeugd. Zij hielp mij staande te blijven in de storm van een zeer moeizame scheiding. Zij hielp mij in plaats van te verdoven (met eetbuien) te durven gaan voelen, van overleven naar leven te gaan. Praktische tips en volledige aandacht voor mijn verhaal en mijn belang. Juist bij twijfel of jij de moeite waard bent: gun jezelf gesprekken met Irene!

Liz:

De eerste keer dat ik Irene's stem hoorde was op haar antwoordapparaat. Ik was erg nerveus toen ik Irene belde om te informeren naar een assertiviteitscursus die zij zou geven. Maar zodra ik Irene's stem hoorde, werd ik meteen gerustgesteld. Irene belde mij terug en ik heb haar assertiviteitscursus gevolgd. Deze eerste stap heeft mij zoveel geholpen en moed gegeven dat ik enkele workshops van Irene heb gevolgd en daarna één op één gesprekken om verder te gaan met assertiviteitscoaching.
Irene is altijd vriendelijk, bemoedigend en ondersteunend geweest. Ze luisterde en was empathisch, maar tegelijkertijd gaf ze mij een framework waar ik op kon bouwen, een plan dat we samen hadden uitgewerkt, iets waar ik mij comfortabel bij voelde en dat ik in het dagelijkse leven kon gebruiken als leidraad. Ik zit nu zoveel beter in mijn vel en ben Irene heel dankbaar voor haar kundige begeleiding.

 

Psycholoog Irene Kurpershoek in Leiden