Rouwverwerking bij psycholoog Irene Kurpershoek in Leiden

Rouwverwerking bij Irene

Het valt niet mee om in uw eentje verlieservaringen te verwerken. Bovendien is de omgeving vaak ongeduldig. Goedbedoelde opmerkingen kunnen erg kwetsend zijn. Irene neemt uw verdriet, ook al is het jaren later, serieus. In de veilige omgeving binnen haar praktijk wordt u uitgenodigd en geholpen om zelfs uw ergste pijn of schaamte aan te gaan, zodat u uiteindelijk verder kunt. 

Rouwverwerking heeft te maken met verlies, afscheid. In eerste instantie denkt men daarbij meestal aan verlies door een overlijden. Maar ook ander verlies is een vorm van rouwverwerking. Bijvoorbeeld een scheiding, een partner die gaat dementeren, een ziekte die u overkomt, wensen die niet zijn uitgekomen, zoals een kinderwens die definitief niet in vervulling gaat. En voor sommigen het overlijden van een dier. Een familiegeheim niet langer in stand houden, toegeven dat de relatie niet zo gelukkig is als de buitenwereld denkt … Met Irene hierover in gesprek gaan kan bevrijdend werken. 

Rouwverwerking is één van de specialisaties van Irene. Zij schreef over dit onderwerp een boek: ‘Zakdoekje leggen, verborgen afscheid’.

Zakdoekje leggen, verborgen afscheid

Irene schreef een boek over het herkennen van- en omgaan met verborgen verlieservaringen, getiteld Zakdoekje leggen, verborgen afscheid. Deze raamvertelling helpt om verschillende vormen van verscholen verlies in te zien en te verwerken, zodat er uiteindelijk rust gevonden wordt. Zo kan het leven weer omarmd worden en komt er ruimte vrij voor nieuwe kansen.
De humor, het beeldende taalgebruik, de sprekende illustraties en puntige gedichtjes maken dit boek uitzonderlijk en allesbehalve droefgeestig, ondanks het serieuze thema.

Zakdoekje leggen, verborgen afscheid, alleen €6,00 verzendkosten! Te bestellen via de praktijk, via www.verhaalenbeeld.nl of bestel het boek via beveiligde e-mail.

 

hulp bij rouwverwerking

Psycholoog Irene Kurpershoek in Leiden

Stuur een beveiligde mail naar Irene