Vergoede psychologische hulp bij Irene Kurpershoek in Leiden

Wanneer wordt psychologische hulp vergoed?

U krijgt alle kosten of een gedeelte van de kosten via uw zorgverzekeraar vergoed als uw klachten voldoen aan de criteria van enkele diagnoses en u een juiste verwijzing van uw huisarts heeft, gedateerd voor uw eerste afspraak bij Irene. Diagnoses die vergoed worden zijn bijvoorbeeld stemmingsstoornissen, zoals depressies en angsten.

Depressies zijn er in verschillende vormen; lichte, matige en ernstige. In de psychologiepraktijk van Irene kunt u terecht met lichte - tot matige depressieve klachten.

Ook zijn er vele soorten angststoornissen. Zo is er na een traumatische gebeurtenis vaak sprake van de angststoornis Posttraumatische stressstoornis (PTSS). Vermijdt u situaties uit angst of heeft u last van paniekaanvallen, dan is dit ook een diagnose op het spectrum van de angststoornissen.

De eetbuistoornis (BED) komt ook voor vergoeding in aanmerking.

Het vermoeden van een diagnose wordt door de huisarts uitgesproken, de diagnose wordt door Irene gesteld.

Indien uw klacht voor vergoeding van uw zorgverzekering in aanmerking komt, wordt u gevraagd één of meerdere vragenlijsten in te vullen.

Vergoeding mogelijk bij:

Angststoornissen:

paniekaanvallen

vermijdingsgedrag

fobieën

sociale fobie

gegeneraliseerde angststoornis

posttraumatische stressstoornis

Eetbuistoornis

Lichte- tot matige depressieve klachten

Hoeveel gesprekken krijgt u vergoed?

2021: Afhankelijk van de zwaarte van uw klacht kunt u 300, 500 of 750 behandelminuten door uw zorgverzekeraar vergoed krijgen. Voor een gesprek van 45 minuten worden 45 minuten directe tijd en 15 minuten indirecte tijd gerekend. De tijd die gaat zitten in het uitlopen van gesprekken, e-mailcontacten, telefoontjes, het lezen van huiswerk en dergelijke, wordt meegeteld in het totale aantal behandelminuten.

2022: De zorgverzekeraars stappen in 2022 over op een ander systeem. Deze informatie kunt u binnenkort op deze website lezen. Vanaf 12 januari kunt u deze informatie opvragen bij Irene.

 

Contract en diagnose

Als er een contract is tussen uw zorgverzekeraar en de praktijk van Irene en u voldoet aan een diagnose die door de zorgverzekeraar vergoed wordt en u heeft de juiste verwijzing, dan gaat de factuur in zijn geheel, na afronding van de therapie, naar uw zorgverzekeraar. Deze factuur wordt door uw zorgverzekeraar betaald; houdt u wel rekening met het eigen risico.

 

Geen contract, wel een diagnose

Als er geen contract is tussen uw zorgverzekeraar en de praktijk van Irene, maar u heeft wel een diagnose die door de zorgverzekeraar vergoed wordt en een juiste verwijsbrief van uw huisarts, dan ontvangt u zelf per maand een tussennota over het aantal behandelminuten en betaalt deze aan de praktijk. Aan het eind van de behandeling ontvangt u een verrekening van de kosten en de eindnota. Deze eindnota kunt u ter declaratie naar uw zorgverzekeraar opsturen. Ook hier heeft u te maken met het eigen risico. Om onnodige verrassingen te voorkomen is het advies om vooraf bij uw zorgverzekeraar te informeren hoeveel u achteraf terugkrijgt.

Contracten met de zorgverzekeraars in 2021:

DSW, inTwente, Stad Holland

ONVZ, VvAA, PNO zorg

OWM Zorg en Zekerheid

VGZ, IZZ, Bewuzt, MVJP, IZA Zorgverzekeraar NV, UMC, VGZ Univé Zorg, Univé, SZVK (Krijgsmacht), ZEKUR, ZEKUR natura, Zorgzaam Verzekerd

Niet alle klachten komen helaas in aanmerking voor vergoeding, zie de praktijkinformatie of neem gerust even contact op met Irene.

Psycholoog Irene Kurpershoek in Leiden